...
femei

Femei în Fintech

Din 2008 industria Fintech a avut o creștere accelerată, iar astăzi observăm cum și femeile care se orientează către carieră în Fintech. Având în vedere că este printre cele mai noi industrii, implicarea femeilor  pare într-adevăr mai scăzută în comparație cu industria IT.

După un trecut tumultos și controversat, femeile din societatea modernă se bucură de posibilitatea de a pătrunde în orice domeniu din câmpul muncii. Chiar dacă există în continuare diferențe între numărul femeilor și cel al bărbaților din anumite domenii, dar demersurile făcute pentru incluziunea femeilor tind să echilibreze diversitatea de gen din industrii. Cu trecerea timpului, etichetarea jobului în funcție de gen va dispărea în totalitate.

Cum stau lucrurile în Fintech?

Deloitte consideră că industria Fintech are o mare problemă cu diversitatea de gen. Studiile făcute arată că prea puține femei lucrează în companii Fintech, că există un număr scăzut și al femeilor lideri sau fondatori ai companiilor Fintech și că femeile sunt subreprezentate în baza de utilizatori. După cum spuneam, cifrele scăzute nu trebuie să ne îngrozească de vreme ce nu se pune problema de imposibilitatea de a lucra în domeniu, ci de un interes scăzut pentru industrie din cauza promovării slabe în rândul femeilor.

Cum se poate remedia?

Programele STEMScience, Technology, Engineering și Mathematics, cu care fetele încep să intre în contact încă de mici, le deschid noi perspective legate de job. Programele STEM aprofundează cele patru domenii enumerate și creează incluziune pentru fete în lumea științelor exacte și a technologiei, care erau predominate de bărbați. Învățate și încurajate de mici să pășească în Fintech, cu trecerea timpului diversitatea de gen se va echilibra când ele vor pătrunde în câmpul muncii.

De cine trebuie să fi auzit

Pentru că acest articol își dorește de fapt să își exprime aprecierea față de femeile din lumea Fintech, vă facem cunoștință cu câteva femei care s-au făcut remarcate prin munca lor.

  1. Anne Boden, CEO at Starling Bank – după o lungă carieră în cele mai cunoscute instituții financiare ale lumii, a fondat Starling în 2014 din dorința de a oferi oamenilor o o experință bancară mai simplă, mai ușoară și mai inteligentă față de băncile clasice. În 2018 a primit un premiu MBE în tehnoligia financiară.
femei
femei

2. Alina Ștefan, Chief Executive Office at Salarium Fintech – după o lungă carieră la Azimo UK, Medijobs, 7card, WorlClass și MyBenefits, Alina performează la Salarium. Înțelegerea nevoilor clienților este una dintre abilitățile pricipale ce o ajută în continuare la conturarea unui business de succes.

Camilla Giesecke, Chief Financial Officer at Klarna – ocupând o poziție de conducere esențială pentru unul Klarna, unul dintre cei mai mari jucători din lumea plăților online și a programului buy now pay later.

femei
femei

Jennifer Fitzgerald, Co-Founder & CEO at Policygenius – după 5 ani ca specialist în servicii financiare la McKinsey, Jennifer a creat o platforma ce se ocupă cu asigurări online. În 2018 a fost nominalizată în topul Fast Company’s 100 Most Creative People in Business, pentru inovativitatea ei și responsivitatea la nevoile clienților.

Susanne Chishti, CEO at FinTech Circle – platforma a reușit să adune peste 130k utilizatori, antreprenori în Fintech,investitori, profesioniști în finanțe, furnizori de soluții. Susanne a fost câstigătoarea FinTech Champion a anului 2019 de Women in Finance și nominalizată în topul Business Leaders’ 2020 Top 32 Fintech Leaders al Angliei.

femei
femei

Virginie Degeorgis, Chief Executive Officer at Tessi France – cu o experiență de 17 ani în firma Tessi, ea reușește să optimizeze performanța business-ului și procesele de management, iar mixul dintre expertiza umana și tehnologie este cel mai valoros input adus în companie.

Acestea sunt doar câteva dintre femeile de succes din lumea Fintech, dar lista nu se oprește aici. Melissa Clark, Design Strategy Director at And Jump, afirmă “Dacă nu ai un loc la masă, îți construiești unul” ca o încurajare pentru toate femeile care vor să intre în lumea Fintech, dar au diverse rețineri. Privim optimist spre un viitor în care va exista o balanță în ce privește diversitatea de gen. Anumite studii consideră chiar că prezența feminină poate echilibra situațiile de criză prin care companiile pot trece.

 

MonePOS by AROBS este un proiect care aparține de tehnologia financiară, specializat în acceptarea plăților contactless prin intermediului unui POS mobil, prescurtat și mPOS. MonePOS susține leadershipul feminin în industria plăților digitale, în Fintech și nu numai.

Ai nevoie de o soluție Fintech prin care să încasezi plata cu cardul?
Contactează-ne pentru mai multe detalii

Urmărește-ne și pe social media

MonePOS-logo-trs

Suntem ONLINE

Copyright © 2021
by AROBS Transilvania Software

Cluj-Napoca

Ciprian Fonoage

Email: [email protected]
Telefon: 0741 227 627