...

Plăți digitale

Zilnic, la nivel mondial, au loc milioane de operațiuni financiare, iar majoritatea dintre ele sunt plăți digitale. Industria plăților digitale este în creștere accelerată și în România.

Plățile digitale sunt din ce în ce mai populare. Popularitatea în creștere este dată de faptul că acestea sunt ușor de făcut, rapide și comode. Foarte multe studii și statistici arată preferința și încrederea tot mai mare a populației în metodele digitale de plată.

  • Un studiu McKinsey din 2023 privind plățile digitale indică o scădere de aproape 4% la nivel global, în 2022, în ceea ce privește utilizarea banilor cash. În ultimii cinci ani, volumul tranzacțiilor electronice la nivel mondial a înregistrat o creștere de 17%.
  • Conform Europe POS Payment Methods 2023, la nivel global, consumatorii au manifestat o tendință crescută de a reveni la achizițiile în magazinele fizice în perioada postpandemică, preferând opțiunile de plată digitală. În luna aprilie a anului 2022, 52% dintre consumatori au ales să reducă plățile în numerar, în timp ce 36% au adoptat metode de plată contactless.

Progresul plăților digitale este vizibil și în România, în 2022 observându-se o creștere a preferinței pentru plăți digitale, comparativ cu anul 2021. Așadar, dacă nu ai încă o soluție de plăți digitale în afacerea ta, e timpul să fii în pas cu noile tendințe!

MonePOS reprezintă dispozitivul ideal pentru încheierea tranzacțiilor digitale rapide și sigure, indiferent de domeniul în care activezi.  

mpos

Plata cu cardul contactless

Plata cu cardul este cea mai cunoscută metodă de plată digitală. Nielsen aproximează că plățile cu cardul (Mastercard, Visa, American Express, UnionPay, JCB și Discover/Diners Club) vor ajunge la 642,01 miliarde USD în 2025.

Plăți digitale prin dispozitive de tip mPOS

Cu ajutorul unui mPOS, comercianții pot accepta plăți din orice locație. Dispozitivul POS este unul mobil, rapid și ușor de utilizat de oricine. Studiul The Future of Payments 2023 indică faptul că datorită eficienței și confortului oferit de opțiunile de plăți digitale, preferințele și cererea consumatorilor ne propulsează cu rapiditate către o societate fără numerar.

  • La nivel global, se estimează că valoarea totală a pieței de plăți digitale avea o creștere anuală (CAGR 2023-2027) de 11,8%, de la 9,46 trilioane în 2023 la 14,78 miliarde în 2027, conform Statista.
  • În România, se estimează că valoarea totală a pieței de plăți digitale va avea o rată anuală de creștere (CAGR 2023-2027) de 14,15%, de la 10,52 miliarde USD în 2023 la o o sumă totală estimată de 17,86 miliarde USD până în 2027.
mpos-taximetrie

Plăți digitale ecologice


Deoarece acestea sunt realizate pe cale digitală, consumul de plastic și hârtie necesar printării bancnotelor în format fizic este redus considerabil. Mai mult decât atât, MonePOS este o soluție sustenabilă, pentru plăți digitale ecologice. Are o funcționalitate care permite emiterea bonurilor în format digital, doar prin scanarea unui cod QR. Așadar, sunt eliminate și o mare parte din bonurile tipărite pe hârtie, care duc anual la tăierea a peste 8,000,000 copaci.
Grija față de mediu este un criteriu esențial după care trebuie să ne ghidăm afacerile. Soluțiile de plată #contactless și #paperless exprimă responsabilitate socială și caracter antreprenorial dezvoltat.

Hai să discutăm!

Pentru mai multe detalii despre MonePOS completează formularul de mai jos!

MonePOS-logo-trs

Suntem ONLINE

Copyright © 2021
by AROBS Transilvania Software

Cluj-Napoca

Ciprian Fonoage

Email: [email protected]
Telefon: 0741 227 627