...

Plăți digitale

Zilnic, la nivel mondial, au loc milioane de operațiuni financiare, iar majoritatea dintre ele sunt plăți digitale. Industria plăților digitale este în creștere accelerată și în România.

Plățile digitale sunt din ce în ce mai populare. Popularitatea în creștere este dată de faptul că acestea sunt ușor de făcut, rapide și comode. Foarte multe studii și statistici arată preferința și încrederea tot mai mare a populației în metodele digitale de plată.

În România
• Valoarea plăților digitale va ajunge la 5,741 miliarde de euro în 2021. Pentru 2025, estimările arată o creștere cu 13,26%, până la o valoare estimată de 9,446 miliarde de euro.

• În 2021, rețeaua de POS-uri a crescut cu 41.501 terminale, practic o dublare a numărului în perioada 2015-2021.

• În 2021, persoanele și organizațiile din România au efectuat 347 milioane tranzacții, în valoare totală de 20,1 miliarde de euro, iar peste 80% dintre acestea au fost plăți digitale.

mpos

Plata cu cardul contactless

Plata cu cardul este cea mai cunoscută metodă de plată digitală. Nielsen aproximează că plățile cu cardul (Mastercard, Visa, American Express, UnionPay, JCB și Discover/Diners Club) vor ajunge la 642,01 miliarde USD în 2025.

Plăți digitale prin dispozitive de tip mPOS

Cu ajutorul unui mPOS, comercianții pot accepta plăți din orice locație. Dispozitivul POS este unul mobil, rapid și ușor de utilizat de oricine. Global Market Insights aproximează că utilizarea unui mPOS va avea o rată anuală compusă de creștere (CAGR) de 19% între 2020 și 2026.

mpos-taximetrie

Plăți digitale ecologice


Deoarece acestea sunt realizate pe cale digitală, consumul de plastic și hârtie necesar printării bancnotelor în format fizic este redus considerabil. Mai mult decât atât, MonePOS este o soluție sustenabilă, pentru plăți digitale ecologice. Are o funcționalitate care permite emiterea bonurilor în format digital, doar prin scanarea unui cod QR. Așadar, sunt eliminate și o mare parte din bonurile tipărite pe hârtie, care duc anual la tăierea a peste 8,000,000 copaci.
Grija față de mediu este un criteriu esențial după care trebuie să ne ghidăm afacerile. Soluțiile de plată #contactless și #paperless exprimă responsabilitate socială și caracter antreprenorial dezvoltat.

Hai să discutăm!

Pentru mai multe detalii despre MonePOS completează formularul de mai jos!

MonePOS-logo-trs

Suntem ONLINE

Copyright © 2021
by AROBS Transilvania Software

Cluj-Napoca

Ciprian Fonoage

Email: [email protected]
Telefon: 0741 227 627