...
roaming

Banii trebuie să circule: cu MonePOS încasezi și în străinătate

Ați crede că roaming-ul este un subiect destul de îndepărtat zonei fintech, a banilor și a plăților digitale despre care discutăm mereu, nu? Ei bine, MonePOS by AROBS are opțiunea de roaming. mPOS-ul poate fi luat în afara României și folosit pentru încasarea plăților contactless și paperless. Fără granițe, pentru că banii, digitali sau nu, trebuie să circule.

Ce este roaming-ul?

Roaming-ul, de obicei, se referă la abilitatea unui dispozitiv (de obicei telefon mobil) de a funcționa în parametri normali, poate parțial restrictivi, în afara țării. Roaming-ul este o opțiune facilitată de o rețea străina în care poți să comunici, iar costurile suplimentare pentru apeluri, SMS-uri sau servicii de date îți sunt facturate sau ofertate prin intermediul rețelei interne țării, la care telefonul este conectat.  

Există 3 tipuri de roaming – de SMS, de date și de voce, cu denumiri descriptive pentru întrebuințarea lor.

Încasează în străinătate cu MonePOS

Dispozitivul mPOS de la Castle Technology pe care MonePOS by AROBS îl folosește are una din caracteristicile principale – portabilitatea. Un POS mobil funcționează fără constrângerea unui cablu de alimentare la curent, așa cum suferă un POS tradițional. Scopul acestei inovații fintech este simplu: popularizarea plăților digitale.

Prin dezvoltarea acestei inovații, fintech reușește să popularizeze plățile digitale prin flexibilitatea pe care le-o asigură comercianților. POS-urile mobile au reușit să egaleze flexibilitatea metodelor de plăți digitale cu mobilitatea de care banii cash au beneficiat întotdeauna.

MonePOS funcționează fără date mobile, doar pe baza semnalului de rețea, similar ca funcționalitate cu semnalul de rețea mobilă. La cererea clientului, MonePOS își poate activa opțiunea de roaming, iar utilizatorul îl poate folosi și în afara granițelor României.

Banii sunt lichizi chiar și cu plata digitală

Ce poate fi mai plăcut pentru un business decât să poată funcționa din locuri diferite. Opțiunea de roaming este ideală pentru afacerile complet mobile (ex: food truck) a căror antreprenori nomazi călătoresc fără ca business-ul lor să își stagneze profitul. De asemenea, un business care călătorește își crește notorietatea organic.

Acceptarea plăților digitale în afara României ușurează problemele apărute în învățarea și înțelegerea valutei folosite în țările în care te afli. Un alt aspect este taxarea exactă și corectă în funcție de noul curs valutar și scutirea drumurilor pentru schimburi valutare – bani pentru restul clienților în cazul în care aceștia plătesc cash.

Ți-ai făcut bagajul pentru călătorie?

Contactează-ne dacă ai nevoie de mai multe detalii

Urmărește-ne și pe social media:

Explorează și alte subiecte de pe blog:

MonePOS-logo-trs

Suntem ONLINE

Copyright © 2021
by AROBS Transilvania Software

Cluj-Napoca

Ciprian Fonoage

Email: [email protected]
Telefon: 0741 227 627