...
Obligativitate plăți digitale

În 2023, pentru companiile cu cifră de afaceri de peste 10.000 Euro – terminale de plăți digitale obligatorii

În România, preferința pentru plăți contactless a crescut exponențial în ultimii ani, atât în rândul întreprinzătorilor, cât și în rândul clienților. Acestea permit utilizatorilor să efectueze tranzacții rapid și sigur prin simpla apropiere a cardului sau telefonului mobil de terminalele de plată. De asemenea, dispozitivele de plată mPOS, adică POS-urile mobile, permit afacerilor să accepte plăți în orice locație, fără necesitatea unei infrastructuri costisitoare, și pot fi adaptate unei mari varietăți de industrii.

Plățile digitale – un trend ascendent

Plățile digitale au devenit o necesitate pentru consumatorii din Romania și se așteaptă ca această tendință să continue să crească în viitor. De aceea, cererea crescută a consumatorilor pentru servicii digitale a dus la modificarea legislației privind obligativitatea introducerii sistemelor moderne de plată. În 2022, un studiu Visa arata că peste 50% din români preferă plățile electronice.

MPOS sau POS obligatoriu de la 1 ianuarie 2023

Odată cu începerea noului an, au fost introduse schimbări în Codul Fiscal privind obligativitatea deținerii terminalelor pentru plăți digitale la afacerile cu o cifră de afaceri anuală de peste 10.000 de euro (50.000 de lei). Înainte de 2023, pragul de obligativitate, aplicat la cifra de afaceri, era de 50.000 de euro.

Conform noilor reglementări, întreprinderile cu cifra de afaceri anuală de peste 10.000 de euro sunt obligate să ofere clienților lor posibilitatea de a plăti digital – MPOS sau POS obligatoriu.

Impactul pozitiv produs de noile reglementări

La aceasta oră, în România există doar 18 terminale de plată la mia de locuitori, în comparație cu 33 de terminale la nivel european. Se așteaptă ca modificările legislative să accelereze adopția plăților digitale și să ajute România să facă pași mai hotărâți în direcția societății fără numerar.

Schimbările vor avea un impact pozitiv atât asupra economiei, cât și asupra mediului. Plățile digitale reduc riscul de fraudă, reduc costurile ascunse ale producerii, transportului, depozității, neutralizării de numerar și facilitează tranzacții rapide și sigure.

MonePOS by AROBS susține digitalizarea IMM-urilor prin tranzacții sigure și rapide, în doar 10 secunde. Este cea mai rapidă soluție de plată contactless și paperless din România, nu necesită consumabile și poate fi folosit oriunde.

Special pentru întreprinzătorii din comerț cu amănuntul, cu ridicata, transport sau prestări servicii, MonePOS este acum la un preț avantajos!

Tranzacționează în siguranță cu MonePOS. Contactează-ne pentru detalii:

Urmărește-ne pe social media:

MonePOS-logo-trs

Suntem ONLINE

Copyright © 2021
by AROBS Transilvania Software

Cluj-Napoca

Ciprian Fonoage

Email: [email protected]
Telefon: 0741 227 627