...
banner TUP Turda

MonePOS pentru Transportul Urban Public din Turda – povestea parteneriatului nostru

La finalul anului 2019, Municipiul Turda devenea primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric. Autobuzele porneau pe drumurile din Turda cu o multitudine de dotări moderne, iar cetățenii puteau călători achiziționând bilete de la punctele de vânzare sau prin sistemul de e-ticketing. Administrația publică locală, deja pornită decisiv pe calea modernizării municipiului, a observat că aceste metode de plată nu erau suficiente pentru a satisface nevoile tuturor cetățenilor. În 2021, povestea parteneriatului dintre Transportul Urban Public din Turda și AROBS a început cu testarea MonePOS pe cursa către Salina Turda.

După răspunsul pozitiv al locuitorilor și turiștilor care foloseau această rută, MonePOS a fost instalat pe toate liniile de transport din oraș. Astfel, autobuzele electrice din Turda au devenit și mai ecologice, cu MonePOS pentru plăți contactless și paperless modern și sigur. 

„Nevoia te învață”

Marcela Popa, managerul de transport TUP Turda, ne-a mărturisit că singurul lucru care lipsea din noile autobuze electrice era câte un dispozitiv „mic, drăguț și ușor de folosit” pentru a le da posibilitatea călătorilor să plătească instant cursa, cu cardul sau cu telefonul. Fiind achiziționate din fonduri publice, autobuzele nu puteau fi modificate pentru a le adapta unor sisteme de plată de mari dimensiuni.

„Plățile contactless au evoluat foarte mult. După un studiu de piață amănunțit, am decis că dispozitivele mPOS ar fi cel mai potrivite pentru transportul în comun”, povestește Marcela Popa. Astfel, nevoia unor dispozitive eficiente de plată, ușor de folosit, a condus reprezentanții din Transportul Urban Public din Turda să aleagă MonePOS.

„De ce MonePOS?”

„Toți avem smartphone-uri, am mizat mult pe asta de la început. Am căutat un dispozitiv de plată care să realizeze procesul de achiziție a unui bilet foarte rapid. În cazul MonePOS, nu cred că durează nici 10 secunde. Apare un cod QR pe ecran, scanezi și mergi mai departe. În plus, am căutat un sistem de ticketing care să nu aibă nevoie de hârtie, pentru că ne-ar fi trebuit consumabile”, spune Marcela Popa.

De la o linie de autobuz, la toate

Ideea de a introduce mPOS-urile în autobuze a pornit printr-un test pe o singură linie de transport, spre Salina din Turda. Vizitatorii, în special turiștii străini, puteau achiziționa un bilet mult mai ușor, fără a primi diferite indicații. „Am luat un pic pulsul pieței și am testat. Restul a venit de la sine”.

Managerul de transport Marcela Popa ne spune că cetățenii s-au adaptat foarte rapid la acest proces de achiziționare de bilete, chiar și cei mai în vârstă. Instrucțiunile scurte și clare de achiziționare a biletelor au reprezentat, de asemenea, un avantaj major.

Colaborarea cu echipa MonePOS

„În mai puțin de 24 de ore am implementat tot. Am povestit cu echipa MonePOS, am făcut o probă pe autobuz, am luat decizia și am acționat. Mai departe, am ținut legătura eficient pentru fiecare problemă, și totul s-a rezolvat de pe o zi pe alta. Recomand tuturor MonePOS tocmai pentru promptitudinea de care dau dovadă”.

Autobuz TUP Turda
Testimonial TUP Turda

Ne bucurăm în continuare de acest parteneriat de succes! MonePOS by AROBS este un produs software lansat acum doi ani, în martie 2021, pentru asigurarea celor mai bune soluții de plăți digitale pentru compania ta, indiferent de industra din care faci parte.

Tranzacționează în siguranță cu MonePOS. Contactează-ne pentru detalii:

Urmărește-ne pe social media:

MonePOS-logo-trs

Suntem ONLINE

Copyright © 2021
by AROBS Transilvania Software

Cluj-Napoca

Ciprian Fonoage

Email: [email protected]
Telefon: 0741 227 627