...
banner cashless society

Viitorul plăților electronice: o societate fără numerar

Industria serviciilor financiare se află în mijlocul unei transformări revoluționare, iar plățile electronice se află în epicentrul acestor schimbări. Numărul plăților digitale indică o creștere exponențială, iar tranziția către o societate fără numerar impactează profund modul în care companiile și consumatorii gestionează și efectuează plăți.

Cashless society sau societatea fără numerar reprezintă conceptul economic în care tranzacțiile comerciale și financiare se desfășoară în principal prin intermediul metodelor de plăți digitale, eliminând utilizarea banilor fizici în mod semnificativ sau în totalitate. În ultimii ani, acest concept a dobândit notorietate datorită preferinței oamenilor pentru plăți contactless.

Dacă în trecut am evidențiat avantajele cashless society, astăzi detaliem cum noile tendințe în domeniul plăților digitale transformă acest concept într-o realitate preferată de tot mai mulți dintre noi.

Triplarea tranzacțiilor digitale globale până în 2030

Potrivit analizei PwC și Strategy, se așteaptă ca volumul global de plăți fără numerar să crească cu peste 80% din 2020 până în 2025, de la aproximativ 1 miliard de tranzacții la aproape 1,9 miliarde, și să se tripleze până în 2030. În Europa, predicțiile indică o creștere de 64% din 2020 până în 2025, și încă o creștere de 39% până în 2030.

Modul în care industria serviciilor financiare va răspunde la aceste tendințe va defini succesul pe care îl va avea în anii următori și impactul său asupra societății, în general. Cert este faptul că, consumatorii se așteaptă să poată plăti cu ușurință și să beneficieze de opțiuni variate de plăți contactless. O astfel de soluție de plată digitală contactless și paperless este și MonePOS by AROBS, care sprijină operațiunile financiare desfășurate în cadrul diverselor domenii de activitate – FMCG, curierat, retail, florării, food delivery, mobilitate urbană și altele.

Macrotendințe în viitorul plăților digitale

Încrederea în plățile digitale reprezintă deja o preocupare deosebită în evoluția continuă a tehnologiei, întrucât aceasta determină frecvența utilizării sistemelor pentru tranzacții electronice, inclusiv când vine vorba de plăți contactless. Conform studiului PwC și Strategy, până în anul 2025, se estimează că procentul persoanelor care realizează tranzacții cu telefonul va atinge 80% la nivel global. MonePOS by AROBS este pregătit pentru aceste tendințe datorită tehnologiei NFC prin care este integrată plata contactless cu cardul sau telefonul.

O altă tendință este legată de utilizarea portofelelor digitale, care permit consumatorilor să încarce și să stocheze metode de plată pe dispozitivele lor mobile. Datorită echipării acestora cu tehnologia NFC, consumatorii realizează plăți contactless în doar câteva secunde. Potrivit aceluiași studiu, se preconizează că portofelele digitale vor reprezenta mai mult de jumătate din toate plățile de comerț electronic la nivel mondial până în 2024. Prin urmare, portofelul digital va fi soluția aflată la îndemână atât pentru cumpărăturile online, cât și pentru cele în locații fizice, plata în numerar rămânând o opțiune secundară.

Unul dintre efectele pe termen lung al crizei mondiale de sănătate din ultimii ani  a dus la obligativitatea identificării riscurilor privind securitatea, conformitatea și confidențialitatea datelor utilizatorilor, devenind principala preocupare a băncilor și a dezvoltatorilor de soluții de plată pentru implementarea unei strategii tehnologice complet integrate pentru securitate. MonePOS by AROBS este una dintre soluțiile de plată total sigure, eficiente și flexibile, prin care tranzacțiile sunt efectuate în doar 10 secunde.

Soluția MonePOS este certificată Visa și Mastercard și este implementată în mai multe orașe din România. MonePOS pune la dispoziție soluția bonurilor în format digital, obținută prin simpla scanare a unui cod QR, iar această modalitate face ca activitatea afacerii tale să fie una ecologică și sustenabilă. Așadar, dacă vrei să ții pasul cu societatea cashless, digitalizează-ți afacerea cu dispozitivul mobil de plăți contactless MonePOS by AROBS!

Tranzacționează în siguranță cu MonePOS. Contactează-ne pentru detalii:

Urmărește-ne pe social media:

MonePOS-logo-trs

Suntem ONLINE

Copyright © 2021
by AROBS Transilvania Software

Cluj-Napoca

Ciprian Fonoage

Email: [email protected]
Telefon: 0741 227 627