...
blog MonePOS octombrie banner

Extinderea plăților digitale la nivel global: Care sunt sectoarele de piață în care plata contactless a fost adoptată cel mai rapid?

Fără îndoială, unul dintre cele mai semnificative progrese tehnologice care a revoluționat lumea plăților este tehnologia contactless. Tendințele globale indică faptul că plățile contactless sunt în continuă ascensiune, devenind populare în tot mai multe segmente de piață.

Așa cum am evidențiat într-un articol anterior, plățile contactless erau folosite la începutul anilor ‘90 doar de câțiva comercianți și retaileri. Astăzi, cei mai mulți dintre antreprenori au integrat în afacerile lor din diferite industrii dispozitive POS sau mPOS pentru plăți contactless, iar consumatorii folosesc plata cu cardul sau smartphone-ul în fiecare aspect al vieții cotidiene. Motivele sunt evidente: siguranță, rapiditate și eficiență.

Dar haideți să vedem ce segmente de piață au adoptat cel mai rapid plățile contactless până în prezent, și ce indică tendințele pentru viitor:

1. Industria retail

În comerțul cu amănuntul, plățile contactless s-au răspândit pe scară largă, devenind un mod obișnuit de efectuare a tranzacțiilor. Această evoluție se datorează în mare măsură comodității și rapidității pe care o aduc, oferind clienților posibilitatea de a-și finaliza cumpărăturile într-o clipă, fără niciun efort suplimentar.

Industria retail rămâne astfel domeniul fruntaș în care întreprinzătorii au adoptat rapid plățile contactless încă din 2020. Perioada pandemiei a influențat comportamentul consumatorilor, așa încât încă de atunci, clienții preferau să viziteze un magazin de vânzare cu amănuntul, numai dacă acesta avea o opțiune de plată contactless.

2. Industria transportului

Industria transportului reprezintă al doilea cel mai răspândit domeniu în care plățile contactless au avut succes. Călătorii pot utiliza cardurile sau dispozitivele mobile pentru plata călătoriilor cu trenul, autobuzul sau metroul fără să aibă nevoie de bilete fizice sau de numerar.

Astfel, pentru industria de transport, atât public, cât și privat, implementarea dispozitivelor de plăți digitale s-a dovedit a fi un lucru esențial, datorită preferinței consumatorilor. Plata rapidă prin apropierea de un dispozitiv de plăți contactless cum este și MonePOS by AROBS face ca întreg procesul să fie mai convenabil și mai eficient, în special în mediile urbane aglomerate.

3. Domeniul medical și sanitar

Pentru organizațiile ce oferă consumatorilor servicii medicale, plățile contactless nu mai sunt doar o opțiune, ci o necesitate. În era postpandemică, acestea sunt preferate datorită lipsei contactului, a securității, ușurinței de utilizare, dar și igienei și siguranței. Așadar, organizațiile au fost nevoite să se adapteze rapid tendințelor plăților digitale.

4. Industria ospitalității

Plățile contactless le întâlnim des și în domeniul HoReCa. Restaurantele, cafenelele și hotelurile au adoptat rapid acest tip de plăți pentru a le oferi clienților o experiență rapidă și sigură. În prezent, plata direct la masa unui restaurant, cu ajutorul unui terminal de plată mobil, a devenit un lucru obișnuit.

Conform predicțiilor Global Contactless Payments Market By Component, valoarea pieței plăților contactless va crește de până la patru ori până în anul 2032, datorită comportamentului de consum al clienților. Așadar, întreprinzătorii din diferite domenii trebuie să rămână în pas cu noile schimbări.

Dacă nu ai încă un dispozitiv de plăți digitale în afacerea ta, MonePOS by AROBS este soluția ideală pentru tine!

Tranzacționează în siguranță cu MonePOS. Contactează-ne pentru detalii:

Urmărește-ne pe social media:

MonePOS-logo-trs

Suntem ONLINE

Copyright © 2021
by AROBS Transilvania Software

Cluj-Napoca

Ciprian Fonoage

Email: [email protected]
Telefon: 0741 227 627