...
afaceri profitabile de sărbători banner

Trenduri de care trebuie să știi dacă vrei o afacere profitabilă în perioada sărbătorilor

În plin sezon de sărbătoare, întreprinzătorii din întreaga lume se pregătesc să gestioneze cu succes valul de cumpărături specifice perioadei. Fără îndoială, pentru o afacere profitabilă indiferent de industrie,  antreprenorii trebuie să asigure o experiență cât mai satisfăcătoare pentru clienți.

În această perioadă, nu trebuie să pui accentul doar pe vânzări, ci și pe consolidarea relațiilor cu clienții, creând conexiuni prospere într-o perioadă valoroasă din punct de vedere strategic. Unul dintre cei mai importanți factori ai unei experiențe mulțumitoare pentru consumatori o reprezintă posibilitatea de alegere a opțiunii de plată.

Anul acesta, studiile au demonstrat că preferințele consumatorilor se îndreaptă din ce în ce mai mult spre plățile contactless. De asemenea, perspectivele de viitor indică faptul că ne îndreptăm cu rapiditate către o societate fără numerar.

Așadar, haideți să aflăm cum pot profita afacerile de perioada sărbătorilor și ce avantaje îți poate aduce MonePOS by AROBS în business.

Oportunități de creștere în diferite industrii

De sărbători, peisajul comercial beneficiază de numeroase oportunități economice datorită comportamentului de consum al oamenilor. Comerțul cu amănuntul are parte de o creștere semnificativă susținută de cereri crescute pentru cadouri, decorațiuni și produse specifice sezonului festiv.

Mai departe, sectorul comerțului cu ridicata întâmpină o creștere a volumului de livrări datorită cererii sporite. În ceea ce privește industria ospitalității, restaurantele, cafenelele sau hotelurile pot aduce o creștere a solicitărilor pentru organizarea unor evenimente specifice sezonului.

Astfel, comportamentul de consum al oamenilor se poate traduce într-un impuls economic semnificativ pentru mai multe sectoare. De aceea, afacerile trebuie să răspundă nevoilor și așteptărilor clienților.

Trenduri specifice sărbătorilor de iarnă privind cumpărăturile

Un sondaj realizat de NielsenIQ a studiat cum vor afecta schimbările economice globale dinamica cheltuielilor de sărbători pentru aproape 16.000 de consumatori din 23 de țări din întreaga lume. Astfel, s-au concretizat mai multe tendințe de urmărit în acest sezon pentru o afacere profitabilă.

Studiul indică faptul că anul acesta, comparativ cu anul trecut, consumatorii vor începe pregătirile pentru sărbători mai devreme. Acest lucru se datorează faptului că nu vor dori să aloce cheltuieli mari în ultim moment. În acest sens, retailerii și producătorii de bunuri de consum pot adapta strategiile, oferind opțiuni flexibile pentru cumpărători și extinderea perioadei de disponibilitate a produselor de sărbători.

Consumatorii vor adopta o mentalitate de „a face mai mult cu mai puțin”, astfel că antreprenorii trebuie să să-și inoveze strategia prin mijloace ce oferă clienților opțiuni mulțumitoare la prețuri accesibile. Mai departe, producătorii de bunuri de consum vor beneficia de o oportunitate valoroasă: dintre participanții la studiu care își propun să cheltuie mai mult pentru socializare în perioada sărbătorilor, 58% își propun să cheltuie mai mult pe ingrediente de calitate pentru a sărbători acasă. Produsele de înaltă calitate se referă la carne, fructe, gustări, dulciuri, etc.  

Importanța plăților digitale în afaceri

Pentru a valorifica pe deplin acest sezon de cumpărături, antreprenorii din diverse industrii trebuie să se adapteze la obiceiurile de consum ale clienților din acest an. Mai mult decât atât, având în vedere revenirea unui număr semnificativ de consumatori în magazinele fizice după perioada pandemiei, experiența de plată a clienților reprezintă un aspect esențial pentru succesul în afaceri.

În ceea ce privește business-ul, un dispozitiv de plată contactless cum este MonePOS by AROBS aduce beneficii valoroase precum: eficientizare și rapiditate pentru a evita cozile la casă, siguranță în tranzacții, dar și creșterea satisfacției clienților care au posibilitatea să plătească așa cum își doresc.

Dacă vrei să fii cu un pas în fața concurenței și să ai o afacere profitabilă, MonePOS by AROBS îți garantează eficiență și siguranță în fiecare tranzacție!

Tranzacționează în siguranță cu MonePOS. Contactează-ne pentru detalii:

Urmărește-ne pe social media:

MonePOS-logo-trs

Suntem ONLINE

Copyright © 2021
by AROBS Transilvania Software

Cluj-Napoca

Ciprian Fonoage

Email: [email protected]
Telefon: 0741 227 627