...
autobuzele electrice

Autobuzele electrice – un pas important în ecologizarea transportului

Introducerea sistemelor mPOS care acceptă plata contactless și paperless în autobuzele electrice duc comunitățile locale și mai aproape de conceptul de transport sustenabil.

Transportul sustenabil este un concept mai larg, care se referă la impactul social, de mediu și de climă pe care acesta îl are asupra unei comunități.

Sistemele de transport au un impact semnificativ asupra mediului, reprezentând între 20% și 25% din consumul mondial de energie și emisiile de dioxid de carbon. Majoritatea emisiilor, aproape 97%, provin din arderea directă a combustibililor fosili.

Orice modalitate de transport motorizat pe bază de combustibili care nu provin din surse ecologice are amprentă de carbon, una din principalele probleme asupra cărora umanitatea își îndreaptă din ce în ce mai mult atenția. Ca urmare, comunitățile  dezvoltat soluții ecologice și proiecte de tip smart mobility. Multe municipalițăți din România au accesat fonduri europene, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2021, pentru modernizarea transportului urban și astfel, avem mai multe localități care au acum flotă de autobuze electrice.

Una dintre aceste localități, Turda, a mers și mai departe, s-a asigurat că modalitatea de achitare a biletelor de transport este și ea ecologică: în fiecare autobuz electric din Turda există MonePOS, sistemul nostru de plată paperless și contactless. Acum se poate călători, în Turda, cu amprentă de carbon mică și fără risipă de hârtie.

Conceptul smart mobility și ce presupune

Proiectele de acest tip presupun reducerea numărului de automobile și adoptarea unor mijloace de transport ecologice: mersul pe jos, mersul pe bicicletă, trenul, ride-sharing etc.

Scopul principal al acestora este de a reduce impactul transportului asupra încălzirii globale prin introducerea noilor tehnologii ecologice.

Amprenta de carbon

Amprenta de carbon reprezintă totalitatea gazelor cu efect de seră produse din activitățile umane care cauzează schimbări climatice. Amprenta de carbon este măsurată în cantitatea de CO2 produsă de activitatea respectivă.

Conform Our World In Data, transportul reprezintă aproximativ o cincime din emisiile globale de dioxid de carbon. Aceste emisii de CO2 încălzesc atmosfera Pământului și scad calitatea aerului respirat.

Autobuzele electrice pot îmbunătăți situația în transportul public

Pentru lumea mobilității, soluțiile cu cel mai mic impact asupra mediului nu sunt suficient de practice în anumite contexte. Chiar dacă mersul pe jos sau cu bicicleta produc 0 emisii de carbon, acestea nu sunt eficiente în parcurgerea distanțelor lungi, în condiții de frig sau ploaie și nu sunt o variantă optimă pentru orice categorie de persoane.

Totodată, transportul ne este indispensabil, iar timpul este valoros într-o era a vitezei. Ca rezultat oamenii au dezvoltat soluții cu impact redus, cum ar fi autobuzele electrice și mașinile electrice.

Autobuzele electrice emit cu 62% mai puține emisii de carbon decât autobuzele clasice. În Europa s-a dublat numărul comenzilor de autobuze electrice. Se prevede ca până în 2025 autobuzele electrice să reprezinte 40% din industria de mobilitate. Olanda este prima țară din Europa care a devenit 100% electrică, în ceea ce privește transportul public.

MonePOS face autobuzele electrice mai ecologice!

MonePOS își propune să ajute o altă problemă a mediului – diminuarea consumului de hârtie.

Inovat de către AROBS, dispozitivul este un POS portabil, care acceptă plăți contactless și are funcționalitatea paperless. După efectuarea tranzacției, pe ecranul MonePOS apare un cod QR care oferă clientului bonul în format digital, aferent cumpărării biletului de călătorie.

Dacă vrei și tu o soluție de plată ecologică în business-ul tău, nu ezita să ne contactezi pentru mai multe detalii!

Urmărește-ne și pe social media:

Explorează și alte subiecte de pe blog:

MonePOS-logo-trs

Suntem ONLINE

Copyright © 2021
by AROBS Transilvania Software

Cluj-Napoca

Ciprian Fonoage

Email: [email protected]
Telefon: 0741 227 627