...
nfc

Ce este NFC și de ce este important pentru plățile contactless

După ce am discutat anterior despre cum funcționează plata cu cardul, în acest articol vom aprofunda subiectul subiectul tehnologiei NFC. Am revenit să lămurim curiozități ce țin de plăți, și anume, cum “simte” telefonul mobil sau alt gadget să inițieze plata când este lângă un mPOS?

Ce este NFC?

NFC este un acronim pentru Near Field Comunication, în traducere comunicare în câmp apropiat. Tehnologia NFC asigură un tip de comunicare wireless între două dispozitive compatibile. După cum ne indică și numele, raza de acoperire a NFC este destul de mică, frecvența ajunge doar într-un câmp din proximitatea spațială. Pentru a fi funcționa, device-urile trebuie să fie la o distanță de câțiva centrimetri și ambele să fie dotate cu tehnologie NFC.

În anul 2004, datorită Nokia, Sony și Philips, NFC a început să obțină notorietate. Cele trei firme au format o organizație nonprofit care s-a ocupat de arhitectura pentru tehnologia NFC. Scopul lor principal era crearea unor produse noi orientate spre consumator, care să aducă maim ult confort în toate aspectele vieții.

Cum funcționează NFC?

Putem considera NFC ca fiind fratele mai mic al RFID – Radio-Frequency Identification sau Identificare prin frecvență radio. Comunicarea pe baza frecvențelor radio este prezentă cu noi încă din 1983 și a dobândit întrebuințări variate care ne-au devenit atât de comune încât nici nu mai conștientizăm tehnologia din spatele lor, spre exemplu cartela pentru deschiderea interfonului.

Chiar dacă RFID și NFC funcționează prin intermediul undelor radio, cipurile RFID pot fi doar citite, iar NFC are abilitatea de a transmite și primi informații. De asemenea, RFID este un cip întâlnit cel mai adesea pe cardurile  bancare, în timp ce NFC are mai mult aspectul unei etichete care se poate lipi pe diferite suprafețe și conține o cantitate mică, dar suficientă, de informație.

O funcție importantă a NFC este posibilitatea de a interconecta cele două dispozitive prin Bluetooth sau WiFi.

Telefoanele și NFC

Majoritatea smartphone-urilor din epoca modernă conțin NFC pentru a asigura anumite funcții de bază ale telefonului. Pe lângă plățile digitale prin conexiune Bluetooth, NFC poate interconecta două dispozitive (tabletă, boxă, televizor etc.) între ele sau poate facilita transferul de imagini, fișiere sau alt tip de transfer de date dintre două telefoane.

Plata contactless deja nu mai este revoluționară în viețile noastre, pentru că ne-am obișnuit cu serviciul rapid pe care îl susține. Oamenii evită să mai folosească bancnote de vreme ce plățile digitale sunt cu mult mai comode și accesibile. Tehnologia Fintech a dezvoltat numeroase dispozitive de inteligente de plată, reușind să ușureze experința plății și gestionarea banilor.

MonePOS și NFC

Datorită tehnologiei NFC, soluția de plată MonePOS by AROBS reușește să integreze plata cu cardul în industria mobilității, în piețe agroalimentare și florării, magazine retail, food delivery, transport public sau privat. MonePOS este un POS mobil ce încasează plăți contactless și paperless în doar 10 secunde. Bonul digital poate fi accesat prin codul QR apărut pe ecran, eliminând consumul de hârtie.

Portabil și fiabil, integrare rapidă și ușoară prin Bluetooth, USB sau WiFi, MonePOS este alegerea potrivită pentru a încasa plata cu telefonul, card sau alte dispozitive de plată.

Comandă-ți MonePOS!

Contactează-ne pentru mai multe detalii

Urmărește-ne și pe social media

MonePOS-logo-trs

Suntem ONLINE

Copyright © 2021
by AROBS Transilvania Software

Cluj-Napoca

Ciprian Fonoage

Email: [email protected]
Telefon: 0741 227 627