...
banner securitatea plăților

Securitatea plăților eletronice la POS sau mPOS: Cum te asiguri că faci plăți digitale sigure

După cum bine știm, plățile digitale au devenit o parte integrantă în viața noastră de zi cu zi, oferindu-ne comoditate și eficientă pentru a încheia tranzacții rapide. De la cumpărături rapide, la transferuri de bani instantanee, de la achiziții online la plăți la puncte de vânzare POS sau mPOS, viața noastră financiară s-a mutat în lumea digitală într-un ritm uluitor. Cu toate acestea, odată cu toate avantajele pe care le aduce tehnologia, există și provocări care trebuie luate în considerare – una dintre cele mai importante fiind securitatea.

În acest articol vom explora care sunt principalele amenințări de care trebuie să te ferești atunci când faci plăți digitale la POS sau mPOS și cum poți lua măsuri pentru a-ți proteja datele financiare și personale.

Care sunt riscurile plăților digitale?

Într-o eră în care securitatea cibernetică și protejarea datelor personale sunt tot mai discutate, lumea online a devenit o preocupare majoră. Fraudele online, phishing-ul, hacking-ul și furturile de identitate au crescut în mod alarmant, subliniind importanța conștientizării riscurilor din spatele plăților digitale. Dar să nu uităm că amenințările nu se opresc la ecran. Riscurile s-au extins dincolo de spațiul virtual și afectează în mod direct plățile la POS și mPOS – două metode esențiale de a efectua tranzacții în magazine sau în mișcare.

Potrivit unui studiu National Retail Federation, 49,3% dintre comercianții cu amănuntul sunt de acord că activitățile frauduloase au loc cel mai mult în timpul cumpărăturilor efectuate în magazin. Acest lucru se datorează faptului că atunci când utilizăm POS-uri și mPOS-uri, punem în joc date sensibile, cum ar fi numere de card, date personale și financiare. Dacă aceste informații ajung în mâinile greșite, consecințele pot fi grave. De aceea, este important să înțelegem cum putem lua măsuri pentru a ne proteja în mod eficient plățile digitale la punctele de vânzare.

Cum te asiguri că faci plăți digitale sigure la POS sau mPOS?

Am selectat câteva măsuri esențiale pe care trebuie să le iei în considerare atunci când faci plăți la dispozitivele electronice, indiferent unde te-ai afla. Iată care sunt acestea:

1. Protejează datele confidențiale

Când vine vorba de plăți la POS sau mPOS, trebuie să te asiguri întotdeauna că ești singura persoană care cunoaște datele. Nu dezvălui niciodată codul PIN și nu permite nimănui să te asiste în procesul de plată.

2. Monitorizează tranzacțiile

Este esențial să verifici periodic extrasele de cont pentru a depista orice tranzacții neautorizate. Dacă observi activități suspecte, contactează imediat instituția bancară sau furnizorul de plată.

3. Protejează dispozitivul personal

Știm că plățile contactless sunt rapide și comode, dar trebuie să te asiguri mereu că păstrezi cardul sau telefonul într-un loc sigur și nu permiți nimănui accesul neautorizat la acestea.

4. Verifică dispozitivul POS sau mPOS

Când utilizezi un dispozitiv POS sau mPOS, asigură-te că dispozitivul arată autentic și nu a fost modificat. Verificați dacă dispozitivul POS sau mPOS utilizează criptarea pentru a proteja datele cardului în timpul tranzacției. Acest lucru face ca datele să fie ilegibile pentru orice persoane neautorizate.

5. Citește atenționările de pe dispozitivul de plăți digitale

Citește cu atenție orice avertisment sau instrucțiune de pe ecranul dispozitivului POS sau mPOS. Acesta te ajută să înțelegi procesul și să eviți erorile sau confuziile care ar putea pune în pericol securitatea.

Așadar, plățile digitale reprezintă o modalitate comodă de efectua tranzacții, însă nu trebuie să neglijăm securitatea în procesul de plată. În acest context, atenția noastră asupra securității este importantă, dar și soluțiile de plată moderne – cum este MonePOS by AROBS – adică dispozitive mobile de plată care aduc niveluri superioare de siguranță și eficiență în tranzacțiile la punctul de vânzare.

Tranzacționează în siguranță cu MonePOS. Contactează-ne pentru detalii:

Urmărește-ne pe social media:

MonePOS-logo-trs

Suntem ONLINE

Copyright © 2021
by AROBS Transilvania Software

Cluj-Napoca

Ciprian Fonoage

Email: [email protected]
Telefon: 0741 227 627